Onze dirigent, Hennie Hobert. 

Sinds de zomervakantie 2008 is Hennie Hobert uit Nordhorn de dirigent van RVO. Hij is de opvolger van Daan Hillen, die om persoonlijke redenen het orkest moest verlaten.

 

Hennie  was 9 jaar toen hij accordeonles kreeg. Daarna ging hij spelen in het Hengelo’s Accordeon Orkest o.l.v. Corrie Wilmink. Toen hij 16 was, wilden vrienden van hem een bandje oprichten. Om ook mee te kunnen spelen ging hij naar de Muziekschool voor klarinet- en pianolessen. Met dat bandje hebben ze zelfs de eerste prijs bij een talentenjacht gewonnen.

  Zijn muziekdocent Henk ter Heul zag      andere kwaliteiten in hem dan spelen in  een bandje. Na 3 jaar vond hij dat Hennie Hobert bij hem uitgestudeerd was en raadde hem aan om naar het conservatorium te gaan. In die tijd had Twente nog geen  conservatorium en daarom werden er door de Muziekschool vakdocenten  aangetrokken. In Den Haag heeft Hennie Hobert staatsexamen klarinet en  saxofoon gedaan.

 

 

Op 21 jarige leeftijd kwam hij bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarin heeft hij 15 jaar klarinet saxofoon en piano gespeeld.

In die tijd had hij veel leerlingen. Verschillende van hen zijn beroepsmusici geworden.

Na zijn tijd bij de Marinierskapel is hij leraar aan de Muziekschool in Ridderkerk geworden.

Daarnaast was hij dirigent van diverse fanfare- en harmonieorkesten. 

In 2006 is hij met de VUT gegaan, waarna hij in januari 2007 dirigent werd van het Overijssels Senioren Orkest.

Hennie Hobert zit graag achter de computer om muziek te schrijven en te arrangeren.